Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa belim lukom i suvim paradajzom

Piletina sa belim lukom i suvim paradajzom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Piletina sa belim lukom i suvim paradajzom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Krta piletina sa mirisnom mediteranskom kombinacijom - nema šanse da ne probate!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 3 komada, batak ili file
  • brašno - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika, dimljena
  • maslinovo ulje - 2 supene kaške
  • maslac - 1 supena kašika
  • sušeni paradajz - 50 g
  • beli luk - 3 čena
  • biber - po ukusu
  • so
  • čorizo - 150 g
  • bujon - 150 ml, pileći
  • belo vino - 120 ml
  • masline - 100 g
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite meso. Pomešajte brašno sa alevom paprikom i biberom, uvaljajte svako parče mesa i skinite višak.

U tiganju na vatri ugrejte maslinovo ulje i maslac i stavite meso da se prži sa svih strana, dok ne dobije zlatnu boju. File bude brže gotovo, nego bataci, zato pazite i okrećite ako je potrebno.

Izvadite meso na tanjir i u istu mast stavite isečen čorizo da se zaprži i pusti miris. Suvi paradajz isecite na komade, a beli luk sitno iseckajte i dodajte ga u salamu.

Pržite kratko, sipajte vino, promešajte i ostavite da provri, nakon toga sipajte i bujon. Ostavite oko 5 minuta i skinite sa vatre.

U pleh stavite komade mesa, između njih masline i sipajte smesu od paradajza. Stavite u rernu na 170 stepeni 30 minuta da se zapeče. Na kraju pospite peršunom ili svežim bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: