Način pripreme
Pileće grudi isecite na veće komade i začinite ih začinima - solju, biberom i karijem. Stavite u frižider na 5 minuta.
Za to vreme u tiganj ili šerpu sipajte ulje i dodajte maslac.
Kada se malo zagreju, dodajte čenove belog luka i pržite oko 5 minuta, pazeći da ne zagore, inače će jelo biti gorko.
Nakon što stavite beli luk u tanjir, dodajte meso, ali ne sve odjednom. Pržite ga iz dva puta, sa obe strane do zlatne boje.
Kada izvadimo gotove pržene pileće grudi, u isti tiganj stavimo pečurke isečene na polumesece da se prže do pola.
Kada su pečurke gotove, vratite beli luk i piletinu nazad u tiganj.
Prelijte ih vinom, pokrijte poklopcem i ostavite piletinu sa pečurkama da se kuva dok vino ne ispari i ostane na masnoći.
Ako želite da jelo ima sos, razblažite 1/2 kašike kukuruznog skroba ili brašna sa malo vode i dodajteu špansko jelo.
Na kraju, možete posipati svež peršun na špansku piletinu sa belim lukom.
Prijatno!