Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Španska piletina sa belim lukom

Španska piletina sa belim lukom

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
782216218
Španska piletina sa belim lukom
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 3
14/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Španska piletina sa belim lukom postaće vaš omiljeni tradicionalni recept za ručak"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - oko 1 kg
  • beli luk - 16 čenova
  • pečurke - oko 300 g
  • začini - po ukusu
  • so
  • biber
  • kari
  • ruzmarin - 1 grančica
  • maslac - 30 g
  • ulje - 30 ml ili maslinovo ulje
  • vino - 250 ml po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi isecite na veće komade i začinite ih začinima - solju, biberom i karijem. Stavite u frižider na 5 minuta.

Za to vreme u tiganj ili šerpu sipajte ulje i dodajte maslac.

Kada se malo zagreju, dodajte čenove belog luka i pržite oko 5 minuta, pazeći da ne zagore, inače će jelo biti gorko.

Nakon što stavite beli luk u tanjir, dodajte meso, ali ne sve odjednom. Pržite ga iz dva puta, sa obe strane do zlatne boje.

Kada izvadimo gotove pržene pileće grudi, u isti tiganj stavimo pečurke isečene na polumesece da se prže do pola.

Kada su pečurke gotove, vratite beli luk i piletinu nazad u tiganj.

Prelijte ih vinom, pokrijte poklopcem i ostavite piletinu sa pečurkama da se kuva dok vino ne ispari i ostane na masnoći.

Ako želite da jelo ima sos, razblažite 1/2 kašike kukuruznog skroba ili brašna sa malo vode i dodajteu špansko jelo.

Na kraju, možete posipati svež peršun na špansku piletinu sa belim lukom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: