Način pripreme
Očistite i isecite meso. Pomešajte brašno sa alevom paprikom i biberom, uvaljajte svako parče mesa i skinite višak.
U tiganju na vatri ugrejte maslinovo ulje i maslac i stavite meso da se prži sa svih strana, dok ne dobije zlatnu boju. File bude brže gotovo, nego bataci, zato pazite i okrećite ako je potrebno.
Izvadite meso na tanjir i u istu mast stavite isečen čorizo da se zaprži i pusti miris. Suvi paradajz isecite na komade, a beli luk sitno iseckajte i dodajte ga u salamu.
Pržite kratko, sipajte vino, promešajte i ostavite da provri, nakon toga sipajte i bujon. Ostavite oko 5 minuta i skinite sa vatre.
U pleh stavite komade mesa, između njih masline i sipajte smesu od paradajza. Stavite u rernu na 170 stepeni 30 minuta da se zapeče. Na kraju pospite peršunom ili svežim bosiljkom.