Srećne ćuftice

23/01/2018
"Očigledno da i ćuftice mogu da budu srećne, probajte i videćete zašto "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano398
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krišku hleba potopite u sveže mleko. Oljuštite i sitno isecite luk i paprike.

U posudu stavite mleveno meso, jaje, grašak, papriku, dve kašike iseckanog luka. Ocedite hleb i dodajte ga u smesu sa biberom, soli, čubrom, kuminom i polovinom peršuna.

Dobro promešajte mleveno meso, oblikujte male ćuftice i uvaljajte ih u prezle. Ugrejte maslinovo ulje u tiganju i stavite ćuftice da se prže dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana, dodajte luk, pržite na kratko i stavite kašičicu aleve paprike. Sipajte paradajz i bujon, stavite malo šećera, so po ukusu i promešajte.

Poklopite i ostavite ćuftice da se dinstaju na srednjoj temperaturi 20-25 minuta, periodično mešajte. Pet minuta pred kraj kuvanja začinite jelo biberom i prstohvarom suvog bosiljka.

Na kraju pospite sitno iseckanim peršunom i servirajte.

Napomena: Recept je adaptiran iz emisije i recepta Rudolfa Van Veena. Pripremala sam jelo po originalnom receptu, ali sam nakon toga odlučila da promenim neke stvari, i mislim da je ova varijanta ukusnija.

Začini su po ukusu, dodajte onoliko koliko procenite.

U originalnom receptu luk je crveni, ako imate, koristite njega.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar