Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tažin»Ćuftice u tadžinu

Ćuftice u tadžinu

MarianeMariane
Džedaj
14947
Ćuftice u tadžinu1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Napravite mesto na svojoj trpezi za ovaj specijalitet iz marokanske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 3 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • peršun - 1 vezica
  • ulje - za prženje
  • za sos
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 2 kašike
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kumin
  • so
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa prethodno narendanim lukom, belim lukom i začinima i dobro zamesite. Vlažnim rukama oformite male ćuftice koje pržite dok ne postanu braon u zagrejanoj masnoći, zagrejanoj u tadžinu.

Izvadite ćuftice na kuhinjsku ubrus da se ocede ov diška masnoće. Odaspite masnoću za prženje da ostane samo 1-2 kašike ulja i u njoj zapržite isečen luk i narendan paradajz.

Ostavite sos da vri oko 7-8 minuta na tihoj vatri, nakon toga vratite nazad ćuftice, dodajte paradajz pire, prethodno razmućen u pola šolje vode i začine.

Nakon još 4-5 minuta razbijte jaja i kuvajte dok se ne isprže. Servirajte jelo sa skuvanim kuskusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: