Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Nervozne ćuftice u maramici

Nervozne ćuftice u maramici

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
6413333
Nervozne ćuftice u maramici
Fotografije: Diana Androva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"I da ih uvijete u maramicu, opet će biti nervozne, samo su ovako još ukusnije"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 200 g
  • svinjsko meso - 200 g
  • dimljena kobasica - 100 g
  • luk - 1 mala glavica
  • ljuta paprika - 1
  • kumin
  • biber
  • so - po ukusu
  • svinjska maramica
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke od mesa (bez svinjske maramice) sameljemo dva puta i pomešamo sa solju, rastvorenom u 2 supene kašike hladne vode.

Stavljamo mleveno meso u duboku emajliranu posudu, poravnamo pokvašenom rukom i ostavljamo na jednu noć u frižideru.

Sledećeg dana dodajemo renani luk, sitno isečenu ljutu papriku i ostle izmrvljene začine. Smesu ponovo promešamo i ostavljamo u frižideru na 2 sata, nakon toga od nje oblikujemo 12 ćuftica.

Svaku uvijamo u deo svinjske maramice.

Pečemo ćuftice na umereno ugrejanom roštilju dok ne dobiju svetlobraon boju (unutra treba da ostanu sočne, ne žive).

Serviramo sa prženim krompirom i turšijom ili salatom od svežeg povrća.

Ćuftice su ukusnije ako ih u trenutku serviranja prelijemo toplom sosom u kome se meso peklo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: