Način pripreme
Sastojke od mesa (bez svinjske maramice) sameljemo dva puta i pomešamo sa solju, rastvorenom u 2 supene kašike hladne vode.
Stavljamo mleveno meso u duboku emajliranu posudu, poravnamo pokvašenom rukom i ostavljamo na jednu noć u frižideru.
Sledećeg dana dodajemo renani luk, sitno isečenu ljutu papriku i ostle izmrvljene začine. Smesu ponovo promešamo i ostavljamo u frižideru na 2 sata, nakon toga od nje oblikujemo 12 ćuftica.
Svaku uvijamo u deo svinjske maramice.
Pečemo ćuftice na umereno ugrejanom roštilju dok ne dobiju svetlobraon boju (unutra treba da ostanu sočne, ne žive).
Serviramo sa prženim krompirom i turšijom ili salatom od svežeg povrća.
Ćuftice su ukusnije ako ih u trenutku serviranja prelijemo toplom sosom u kome se meso peklo.