Način pripreme
Prosejte brašno. Dodajte mekani maslac, so i vodu. Zamesite testo i ostavite ga u frižideru na oko jedan sat.
Skuvajte batake i odvojite ih od kostiju. Očistite pečurke i isecite ih na kriške.
Ugrejte ulje, dodajte pečurke i meso i pržite. Sipajte pavlaku. začinite solju i biberom i promešajte.
Skinite gotovi nadev sa vatre i dodajte oko 50 g rendanog kačkavalja i sitno iseckane kisele krastavčiće.
Gotovo testo razvijte i oblikujte u odgovarajućem plehu. Izbušite dno uz pomoć viljuške.
Vratite pleh na još 20 minuta u frižider i nakon toga pecite u ugrejanoj rerni dok ne dobije braonkastu boju.
Izvadite pleh i napunite nadevom. Izrendajte kačkavalj i pospite odozgo. Pecite još oko 10 minuta, dok se kačkavalj ne rastopi i nadev ne stegne.
Gotov kiš isecite na komade i servirajte.