Način pripreme
Za kore su vam potrebna dva kalupa istog prečnika - 24, 26 cm. Prosejte suve sasojke u posudu. Jaja umutite sa uljem i mlekom. Sipajte ovu smesu u suve sastojke, dodajte vodu i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu.
Namažite kalupe sa malo ulja i rasporedite dobijenu smesu u dva kalupa. Pecite na 180 stepeni 35 minuta, proverite čačkalicom za zube, izvadite, stavite na metalnu rešetku i ostavite da se ohladi. Za fil u posudi umutite maslac sa šećerom u prahu i kakaom.
Stavite vanilu, tečnu čokoladu i mleko. Mutite dok ne dobijete fil. Stavite jednu koru na tanjir, namažite slatkom od trešanja, stavite polovinu fila, pokrijte drugom korom, namažite preostalim slatkom i namažite preostalim filom, pokrijte i ivice.
Ostavite u frižideru da se stegne. Izvadite i pospite čokoladnim mrvicama i ukrasite šlagom i voćem.