Način pripreme
Operite i očistite patlidžan od drške. Isecite ga po dužini na tanke trakice. Posolite i ostavite 30 minuta da se ocedi gorka voda.
Operite ih i osušite, namažite sa malo ulja ili maslinovog ulja.
Ugrejte roštilj ili gril tiganj i stavite trakice patlidžana da se peku dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Odvojite ih na tanjir.
U šerpu na vatri sipajte sve kašike maslinovog ulja i ugrejte.
Očistite beli luk i sitno iseckajte čenove.
Stavite ih u šerpu i pržite nekoliko sekundi, koliko da puste miris.
Dodajte paradajz, promešajte, posolite, stavite šećer, začinite i ostavite sos da vri dok se ne zgusne i dok tečnost ne ispari.
Gotove patlidžane isecite po dužini na pola i stavite na veliki tanjir.
Odozgo sipajte paradajz sos i pospite sitno iseckanim peršunom.