Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Prženi patlidžan sa paradajz sosom

Prženi patlidžan sa paradajz sosom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Prženi patlidžan sa paradajz sosom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Nameravamo da počnemo sa specijalnom dijetom sa prženim patlidžanima sa paradajz sosom - možda nećemo oslabiti, ali ćemo jesti sa zadovoljstvom!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 5 - 6 komada
  • beli luk - 6 čenova
  • so
  • paradajz - 2 kg
  • biber
  • lovorov list
  • ulje - oko 500 ml
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se iseče na kriške, posoli se i ostavlnja da se ocedi gorak sok.

Nakon toga se preoperu i ostavljaju da se dobro osuše. Po želji se uvaljaju u brašno i prže u ugrejanoj masnoći.

U istom ulju se proprže čenovi belog luka, sitno iseckani. Dodaje se sitno iseckan paradajz. Ostavite ga da se prži dok ne pusne sos.

Začinite solju i biberom, prstohvatom šećera i malo sirćeta po ukusu. Dodaje se iseckan peršun i sosom se prelivaja patlidžan.

Prženi patlidžan sa paradajz sosom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: