Način pripreme
Rastvorite kvasac u malo tople vode. Dodajte šećer i prstohvat belog brašna. Ostavite kvasac na toplom da nadođe.
Pomešajte tri vrste brašna. Dodajte ulje, susam i so. Sipajte kvasac. Promešajte. Postepeno sipajte mlaku vodu i umesite meko testo. Pokrijte ga i ostavite na toplom da nadođe. Vreme nadolaženja je duže.
Gotovo testo oblikujte u pogaču. Stavite ga u odgovarajući pleh za pečenje, namažite dno pleha. Ostavite pogaču još malo da nadođe.
Popsite je brašnom i izbušite na nekoliko mesta uz pomoć viljuške. Stavite pogaču u ugrejanu rerni na 150 stepeni. Pecite tako oko 30 minuta, nakon toga pojačajte na 200 stepeni i pecite.
Proverite da li je gotova uz pomoć čačkalice za zube. Gotovu pogaču izvadite iz rerne i poprskajte sa malo hladne vode. Pokrijte je krpom i ostavite na oko 15 minuta da omekša.