Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Bombone»Čokoladne loptice sa rumom i suvim grožđem

Čokoladne loptice sa rumom i suvim grožđem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Čokoladne loptice sa rumom i suvim grožđem4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Nije fer to što su najukusniji slatkiši i najkaloričniji. Ali život je previše kratak, zato je najbolje da uživamo u njemu!"

Potrebni sastojci

  • cake bar - 12 komada
  • keks - 1 paket, sa kakaom
  • suvo grožđe - 50 g
  • kakao - 1 supena kašika
  • maslac - 125 g, rastopljen
  • slatko - 3 supene kašike (maline, borovnice)
  • rum - 1 supena kašika
  • orasi - 50 g, mleveni
  • za ganaš
  • pavlaka - 100 ml
  • mlečna čokolada - 100 g
  • za posipanje
  • kokosovo brašno
  • orasi
  • šećerne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi izlomote cake barove. Keks sameljite i dodajte ga.

Suvo grožđe potopite u rum, možete staviti malo više, za lepšu aromu.

U keks i cake bar dodajte slatko po vašem izboru, kakao, orahe i sipajte rastopljeni maslac.

Stavite suvo grožđe i gnječite sastojke rukom.

Promešajte, treba da se dobije lepljiva smesa, ako je previše suva, stavite nekoliko kapljica vode.

Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u frižider 15 minuta.

Pokvasite ruke i uzmire mali deo od dobijenog testa. Oblikujte loptu, tako uradite i sa ostalom smesom, periodično kvasice ruke.

Gotove loptice poređajte na tanjir i stavite u frižider na 2 sata da se stegnu.

Napravite čokoladni ganaš tako što ugrejete pavlaku i pre nego što provri je skinite sa vatre, izlomite čokoladu i staivte je u toplu pavlaku. Sačekajte minut i promešajte. Dobijate čokoladni ganaš, u koji natopite svaku lopticu.

Odozgo po želji pospite čokoladni mrvicama ili kokosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: