Način pripreme
U posudi izlomote cake barove. Keks sameljite i dodajte ga.
Suvo grožđe potopite u rum, možete staviti malo više, za lepšu aromu.
U keks i cake bar dodajte slatko po vašem izboru, kakao, orahe i sipajte rastopljeni maslac.
Stavite suvo grožđe i gnječite sastojke rukom.
Promešajte, treba da se dobije lepljiva smesa, ako je previše suva, stavite nekoliko kapljica vode.
Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u frižider 15 minuta.
Pokvasite ruke i uzmire mali deo od dobijenog testa. Oblikujte loptu, tako uradite i sa ostalom smesom, periodično kvasice ruke.
Gotove loptice poređajte na tanjir i stavite u frižider na 2 sata da se stegnu.
Napravite čokoladni ganaš tako što ugrejete pavlaku i pre nego što provri je skinite sa vatre, izlomite čokoladu i staivte je u toplu pavlaku. Sačekajte minut i promešajte. Dobijate čokoladni ganaš, u koji natopite svaku lopticu.
Odozgo po želji pospite čokoladni mrvicama ili kokosom.