Način pripreme
Pomešajte pavlaku i sodu, ostavite da nadođe. U posudi umutite jaja sa šećerom i soli. Dodajte rendani sir, pavlaku i vodu. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Prosejte brašno i počnite da dodajete postepeno u tečnu smesu, mešajte rukom dok ne dobijete testo. Stavite brašno, koliko je upije i koliko je potrebno i ako je potrebno dodajte još malo ili ne.
Ostavite testo da odstoji 30 minuta.
Ugrejte ulje u tiganju na vatri.
Dobijeno testo podelite na dva dela, svkai deo razvucite na tanku koru, nakon toga uvijte u rolat i isecite na komade, na 3-4 cm razmaka.
Svaku lagano spljeskajte sa obe strane i pržite dok ne dobiju zlatnobraon boju. Ocedite na ubrusu, da upije višak masti.
Napomena: Buločke se prže brzo, pazite sa temperaturom masti, pržite na umerenoj vatri. U originalnom receptu je bilo napisano da se prže na jakoj vatri, ja sam uradila tako i malo sam ih prepržila. Zato preporučujem da pržite na umerenoj temperaturi i da ih posmatrate.