Ašure sa karamelizovanim kruškama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
26/01/2018
"Da li znate da su ašure bile Nojev omiljeni desert? Da se kladimo da ih je jeo u kombinaciji sa karamelizovanim kruškama "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano174
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • žito - 200 g
  • skrob - 1 kesica
  • šećer - 1/2 šolje
  • kruške - 2 komada
  • šećer - za karamelizovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite žito i potopite ga na oko jedan sat u hladnu vodu. Obilno ga properite i skuvajte u odgovarajućoj šerpi, pokrijte ga vodom i pazite da ne provri. Žito je gotovo kad se zrna otvore.

Rastvorite skrob u malo hladne vode /da dobijete kašicu/. Stavite oko 2 šolje vode da provri. Dodajte šećer. Kad voda provri, dodajte skrob uz neprestano mešanje dok se krem ne zgusne. Dodajte kuvano žito u krem i mešaje.

Oljuštite i isecite kruške na komadiće. Stavite ih u odgovarajuću posudu i dodajte šećer. Ugrejte na vatri dok se ne karamelizuje.

U odgovarajućim tanjirima oblikujte loptice od ašure /bilo je lako, prethodno sam sipala u plastične čaše za jednokratnu upotrebu/ i ukrasite karamelizovanim kruškama.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar