Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa pirinčem i prazilukom

Musaka sa pirinčem i prazilukom

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Musaka sa pirinčem i prazilukom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"I klasika nije loša, ali ovo će vas bukvalno ostaviti bez reči"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • praziluk - 2 struka
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • čubar - 1/2 kašičice
  • mirođija - 1 kašičica
  • paradajz - 1 šolja, iz tegle, mleveni
  • so
  • kumin - 1 orstohvat
  • ulje - 1/2 šolje
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 supena kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi i ocedite. Sitno iseckajte praziluk i šargarepu i dinstajte u ugrejanoj masti dok luk ne postane providan.

Dodajte pirinač, paradajz i mleveno meso, sipajte vodu i mešajte, tako da se mleveno meso izdrobi i da promeni boju.

Dobijenu smesu skinite sa vatre i u nju dodajte začine. Sve sipajte u pleh i pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni 10-12 minuta.

Sastojke za preliv umutite mikserom i pokrijte celu površinu musake.

Pecite samo na gornjem grejaču, dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: