Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Musaka»Musaka sa prazilukom i tikvicama

Musaka sa prazilukom i tikvicama

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Musaka sa prazilukom i tikvicama
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Pri serviranju musaku sa prazilukom i tikvicama garnirajte sa kiselom mlekom po želji."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 500 g
  • mleveno meso - 600 g, mešano
  • praziluk - 2 komada
  • paradajz - 1/2 šolje, konzerva
  • peršun - 1/2 vezice
  • brašno - 2 kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 100 ml
  • čubar - 1 kašičica
  • mirođija - 2 struka, sveža
  • Za preliv
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 3 kašike
  • jaja - 3 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro tikvice i isecite ih na kocke, ne ljuštite ih. Sipajte tikvice u duboki tiganj ili šerpi, u kojoj ste zagrejali predviđeno ulje, nakon toga ih pospite brašnom, dodajte i pola kašičice soli i dobro promešajte, da brašno može da se rasporedi ravnomerno.

Zapržite tikvice oko 5-6 minuta, nakon toga dodajte sitno isečen praziluk. Nakon što luk omekša, dodajte mleveno meso i promešajte dobro, da ne bude grudvica.

Dodajte paradajz i začine i ostavite da smesa vri 4-5 minuta. Sipajte smesu u posudu za pečenje, promešajte dobro i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 240 stepeni 20-25 minuta.

Dok se musaka peče umutite sastojke za preliuv, rasporedite smesu ravnomerno preko musake sa tikvicama.

Pecite musaku od tikvica sa mlevenim mesom dok se ne zarumeni, što oduzima oko 15-20 minuta.

Pri serviranju musaku sa prazilukom garnirajte sa kiselim mlekom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: