Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Slatka bundeva punjena voćem

Slatka bundeva punjena voćem

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
391096
Slatka bundeva punjena voćem
Fotografije: Velichka Kaleva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Svaka bundeva koja nije ispečena, napunjena voće, je nebitna"

Potrebni sastojci

  • bundeva - violina, samo donji deo
  • suvo voće - miks
  • jabuke - 1 - 2 komada
  • seme suncokreta - oljuštene i pečene
  • med - 1/2 šolje
  • šećer - 7 - 8 supenih kašika, punih
* merne jedinice

Način pripreme

Možete napuniti bilo koju bundevu i da stavite razno voće /suvo grožđe, urme, smokve, borovnice, kajsije, šljive/ i orašaste plodove. Sve je pitanje ukusa. Zasladite takođe po ukusu. Veličina bundeve zavisi od broja ljudi koji će jesti.

Voće sitno isecite, od smokava odvojite tvrde drške i pospite rumom ili konjakom. Tako treba da odstoje jedan sat.

Ja volim bundevu violinu. Odsecite deo u kome ima semenki. Unutrašnjost dobro očistite kašikom, Namažite medom iznutra i napunite voćem i suncokretom. Sipajte 2-3 supene kašike vode.

Napunjenu bundevu stavite u šerpu, poklopite tankom kriškom bundeve. Sipajte oko tri prsta vode u šerpu i dodajte šećer i vodu.

Poklopite šerpu i stavite na vatru. Tako se bundeva dinsta, a od vode i šećera se dobija karamel sok, koji se posle dodaje u voće.

Bundeva je omekanila i onda je premestite u posudu u kojoj ćete peći dok ne bude gotova, i stavite u prethodno ugrejanu rernu.

Na dno posudte sipajte vodu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: