Način pripreme
U posudi pomešajte prosejano brašno, kakao i so. U drugoj posudi pet minut mutite na niskoj brzini miksera maslac i šećer dok ne dobijete smesu kao krem.
Dodajte jedno po jedno jaje. Postepeno dodajte 1/2 smese od brašna, mutite i dodajte polovinu od kiselog mleka, pomešanog sa sodom. Nakon toga ponovo mutite i dodajte drugu polovinu brašna i od kiselog mleka. Aromatizujte vanilom. Sve vreme mutite na niskoj brzini.
Od dobijene smese pecite dve kore oko 25 minuta na 160-180 stepeni. Pleh je prečnika 26 cm, Namazan mašću, obložen papirom za pečenje, on je takođe namazan.
Za krem umutite žumanca, šećer, so i brašno dok ne dobijete krem. Dodajte u sveže mleko koje vri. Mutite neprestano i ostavite da se kuva još 2-3 minuta dok ne dobijete gust krem i dok se šećer ne rastopi.
Ostavite da se ohladi, ali pre toga stavite vanilu. U hladan krem postepeno dodajte maslac i mutite mikserom.
Dodajte i rastopljenu čokoladu i dobro mešajte. Ovako dobijenim kremom namažite prvou koru, preko nje stavite drugu koru i namažite preostalim kremom sa svih strana.
Stavite na 1 sat u frižider, a za to vreme napravite glazuru, na vatri u odgovarajućoj posudi rasptopite crnu čokoladu sa tečnom pavlakom.
Čim se glazura rastopi i smesa postane homogena, prelijte tortu.
Ukrasite kokosovim brašno i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati.