Način pripreme
Svinjske kosti stavite da se kuvaju, u njih stavite začine po vašem ukusu. Moguće je da to bude kombinovani začin za svinjsko meso ili prosto so po ukusu. Poželjno je da meso bude kuvano.
Glavicu kupusa izvadite, lepo ocedite i nakon toga isecite. U nju dodajte iseckanu šargarepu, koja se koristiti da bi neutralizovala kiselinu u kupusu.
Stavite u šerpu da se dinsta na tihoj vatri. Nakon desetak minuta dodajte alevu papriku, beli luk i paradajz pire i ostavite jelo da se krška tako još 5-6 minuta.
Kad sve bude gotovo, u sastojke dodajte kuvane kosti sa delom bujona (približno dve šolje). Dinstajte još oko 20 minuta, nakon toga skinite sa vatre.
Uključite rernu na 200 steepni da se ugreje. Nakon toga, izdinstani sadžaj šerpe sipajte u pleh za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 1 sat.
Posmatrajte rernu - kad kupus bude vidno zapečen, jelo je gotovo za konzumiranje.