Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Slani Tart»Torta od lisnatog testa sa mlevenim mesom i krompir pireom

Torta od lisnatog testa sa mlevenim mesom i krompir pireom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Torta od lisnatog testa sa mlevenim mesom i krompir pireom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
29/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Toliko jednostavna za pripremu, i toliko ukusna, da se pitamo kako se do sada nismo setili"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • mleveno meso - 250 g
  • paradajz - 2 komada
  • pečurke - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • krompir pire - 1 kutija sa svežim mlekom
  • ulje - 1 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstajte pečurke u ugrejanoj masti. Dodajte mleveno meso i kuvajte još 5-6 minuta.

Razvucite lisnato testo da dobijete tanku koru. U namazan pleh, obložen papirom za pečenje, stavite koru od lisnatog testa.

Izvucite i uvijte ivice. Sipajte nadev i ravnomerno rasporedite. Poređajte paradajz, isečen na krugove, preko nadeva.

Stavite pleh u ugrejanu rernu i pecite oko 10 minuta. Napravite krompir pire prema uputstvu na pakovanju.

Izvadite pleh, obilno popsite rendanim kačkavaljem, napravite ružice od pirea. Vratite pleh u rernu i pecite na kratko dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: