Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Seoska svinjska janija

Seoska svinjska janija

Diana KostovaDiana Kostova
Kuvar
1162k4
Seoska svinjska janija
Fotografije: Diana Kostova
3 / 5sa Videom
30/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Brzo, jednostavno i mnogo ukusno. Sa seoskim gozbama čovek nikad neće ostati gladan."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - velike glavice
  • brašno - 2 supene kašike
  • mast - 4 supene kašike
  • paradajz - 2 supene kašike
  • paradajz pire
  • aleva paprika
  • paprike - 2 crvene i dve zelene paprike
  • lovorov list
  • kumin - 1 - 2 prstohvata
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjetinu na komade srednje veličine, nakon toga ih uvaljajte u brašno i pržite u ugrejanoj masti. Dodajte iseckan luk i kad se zaprži sipajte toplu vodu 500 ml. Dodajte paradajz pire.

Ostavite jelo da se dinsta 15-20 minuta, dok ne omekša svinjetina.

Dodajte paprike, isečene na krugove. Dinstajte 10 minuta. Dodajte začine, dinstajte 5-10 minuta. Pospite iseckanim peršunom po ukusu.

Jelo servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: