Bakina torta sa orasima

VanyaVanya
Početnik
29646
Bakina torta sa orasima2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
14
"Neverovatno ukusna domaća torta sa orasima, za praznik i radni dan, za male i velike. I kao što kažu - baka kuva najbolje"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 8 komada
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • ulje - 8 supenih kašika
  • brašno - 2 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • limun - izrendana kora jednog limuna
  • za fil
  • sveže mleko - 1.400 l
  • skrob - 2 komada, od vanile
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 150 g, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom i uljem. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte izrendanu koru jednog limuna, možete da zamenite sa 2 kesice vanile.

Podelite gotovu smesu na dva jednaka dela i pecite u plehu, obloženim papirom za pečenje u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, svaku koru.

Skuvajte mleko i zasladite. Rastvorite 2 skoba u 150 ml mlake vode i dodajte u mleko.

U odgovarjauću posudu na dno sipajte malo fila i stavite koru sa donjim delom na gore - tako bolje upije krem. Sipajte polovinu fila, pospite šakom mlevenih oraha. Odozgo drugu koru i pokrijte prestalim filom i orasima.

Ostavite da se ohladi nekoliko sati i servirajte.

Brza, jednostavna i ekonomična iz starih dana. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: