Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Domaća čokoladna torta sa ukusom badema

Domaća čokoladna torta sa ukusom badema

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Domaća čokoladna torta sa ukusom badema
Fotografije: Gergana Georgieva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Torta, kojoj prosto ne možete da kažete ne"

Potrebni sastojci

  • sastojci za jednu koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 8 supenih kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 12 supenih kašika
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • brašno - 10 supenih kašika
  • bademovo brašno - 3 supene kašike
  • za prelivanje kora
  • instant kafa - 3 kašičice
  • voda - 200 ml
  • za čokoladni krem
  • kisela pavlaka - 1 kofica od 400 g
  • čokolada - 1 kofica od 400 g
  • bademovo brašno - 5 supenih kašika
  • rum - 2 supene kašike
  • za posipanje između kora
  • rum - 3 supene kašike
  • suvo grožđe - 80 g
  • keks - 1/2 paketa
  • za dekoraciju
  • orasi - 8 supenih kašika, mleveni
  • čokolada - 50 g, prirodna
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu tortu su potrebne tri kore, svaka se prirpema na sledeći način.

U posudi umutite jaja i šećer. Dodajte ulje, sveže mleko i vanilu, i ponovo mutite.

Dodajte brašno sa praškom za pecivo i bademovo brašno. Promešajte lepo, dok ne dobijete homogenu smesu

Uljem namažite dno pleha u kome ćete peći koru, o obložite ga papirom za pečenje. Sipajte smesu i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Za to vreme pripremie drugu koru, i kad se i ona ispeče, na isti način napravite i treću koru.

Pripremite fil tako što pomešate pavlaku sa tečnom čokoladom i lepo umutite.

U bademovo brašno sipajte 2 supene kašike ruma i kad ga promešate, dodajte ga u čokoladni krem.

Muite lepo dok ne dobijete homogenu smesu.

Na poslužavnik stavite prvu koru. Pospite je sa 5-6 supenih kašika intrant kafe, rastvorene u toploj vodi.

Namažite 1/3 fila od čokolade i badema, preko pospite sa 6 supenih kašika mlevenog keksa i 2 supene kašike suvog grožđa, prethodno potopljenog u rum.

Odozgo stavite drugu koru i sa njom uradite isto kao i sa prvom. Na kraju stavite treću koru, pospite je kafom, namažite odozgo i sa strane filom. Poravnajte i sa strane pospite mlevenim orasima ili bademima.

Na pari rastopite prirodnu čokoladu i ukrasite gotovu tortu, dajući joj završnicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: