Način pripreme
Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi. Prosejte brašno, šećer ako je moguće da bude fin, sok od pomorandže da bude sveže isceđen.
U posudu stavite maslac i šećer, mutite mikserom dok smesa ne pobeli.
Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje, dok ne dobijete mekanu konzisenciju. Stavite pavlaku, mutite i kad se integriše dodajte prašak za pecivo i počnite da sipate od brašna, na kraju stavite vanilu i sok od pomorandže. Smesa treba da bude gusta i homogena, bez grudvica.
Odvojite u jednu čašu od dobijene smese od keksa, u nju dodajte kakao i promešajte.
Pripremite okrugao kalup ili pleh prečnika 22-24 cm. Stavite papir za pečenje i sipajte smesu u posudu.
Preko smese na nekoliko različitih mesta sipajte kakao smesu. Čačkalicom napravire okrugle pokrete, tako da lagano raznesete smesu i da se pomeša sa osnovnom smesom.
Očitite dunje, izvadite semenke i isecite na tanke komade.
Poređajte ih na smesu i preko svakog parčeta stavite malo meda. Pecite u rerni sa ventlatorom na 170 stepeni 35-40 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Izvadite i ostavite da se ohladi.
Tortu možete pripremiti sa kruškama, jabukama, čak i bundevom, ali bundevu treba termički da obradite, pre nego što je stavite na smesu od keksa.
Po želji, kad se ohladi, pospite šećerom u prahu.