Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Najukusniji kolač sa kajsijama

Najukusniji kolač sa kajsijama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k264
Najukusniji kolač sa kajsijama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
24/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Sačuvali smo najbolje za desert - probajte naš najukusniji kolač sa kajsijama"

Potrebni sastojci

  • bela kora
  • maslac - 60 g
  • jaja - 2 komada (samo žumanca)
  • šećer - 50 g
  • brašno - 50 g
  • kajsije - 4 komada (velike)
  • braon kora
  • maslac - 75 g
  • šećer - 75 g
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 75 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • kakao - 25 g
  • sveže mleko - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za belu koru se u posudu umuti mekani maslac i šećer. U njih se dodaje jedno po jedno žumance. Dodaje se prosejano brašno i zamesi se tvrdo testo, koje se stavlja u frižider na oko pola sata. Za to vreme se priprema braon kora.

Umutimo na mekan krem preostali maslac i šećer. Nakon toga se dodaje jaje, nastavljamo da mešamo smesu. Brašno se proseje, pomeša se sa praškom za pecivo i kakaom. Kašiku po kašiku se sipa od brašna.

Na kraju se dodaje sveže mleko. Smesa se meša, dok se ne dobije gusta, glatka smesa.

Na dno i po ivicama kalupa, sa obručem koji se otkopčava i prečnika 22 cm, se se stavlja papir za pečenje. Bela kora se lagano razvlači po dnu i ivicama kalupa.

Prstima se oblikuje da se pokrije celo dno. Kajsije se iseku na dve polovine i ređaju preko kore. Odozgo se ravnomerno rasporedi braon smesa.

Kolač se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni. Ako počne da se mnogo peče odozgo, možete pokriti aluminijuskom folijom. Kad se ispeče i ohladi, posipa se šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: