Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Najukusniji kolač sa dunjama

Najukusniji kolač sa dunjama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k129
Najukusniji kolač sa dunjama
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
11/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Ako smo rekli da je najukusniji, znači da je najukusniji"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • brašno - 225 g
  • šećer - 180 g
  • kisela pavlaka - 120 g
  • sok od pomorandže - 60 ml
  • maslac - 100 g, kravlji
  • vanila - 1 komad
  • kakao - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 15 g
  • dunje - 2 komada
  • med - 3
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi. Prosejte brašno, šećer ako je moguće da bude fin, sok od pomorandže da bude sveže isceđen.

U posudu stavite maslac i šećer, mutite mikserom dok smesa ne pobeli.

Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje, dok ne dobijete mekanu konzisenciju. Stavite pavlaku, mutite i kad se integriše dodajte prašak za pecivo i počnite da sipate od brašna, na kraju stavite vanilu i sok od pomorandže. Smesa treba da bude gusta i homogena, bez grudvica.

Odvojite u jednu čašu od dobijene smese od keksa, u nju dodajte kakao i promešajte.

Pripremite okrugao kalup ili pleh prečnika 22-24 cm. Stavite papir za pečenje i sipajte smesu u posudu.

Preko smese na nekoliko različitih mesta sipajte kakao smesu. Čačkalicom napravire okrugle pokrete, tako da lagano raznesete smesu i da se pomeša sa osnovnom smesom.

Očitite dunje, izvadite semenke i isecite na tanke komade.

Poređajte ih na smesu i preko svakog parčeta stavite malo meda. Pecite u rerni sa ventlatorom na 170 stepeni 35-40 minuta, proverite čačkalicom za zube.

Izvadite i ostavite da se ohladi.

Tortu možete pripremiti sa kruškama, jabukama, čak i bundevom, ali bundevu treba termički da obradite, pre nego što je stavite na smesu od keksa.

Po želji, kad se ohladi, pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: