Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Pečeni zec sa nadevom od krompira u rerni

Pečeni zec sa nadevom od krompira u rerni

PlamenPlamen
Početnik
213
Pečeni zec sa nadevom od krompira u rerni
Fotografije: Plamen
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
8
"Ko se bude zadržao u šumi u lovu, sačuvaćemo mu hranu"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 ceo
  • krompir - 1.5 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 150 ml
  • so - 5 g
  • peršun - 1 struk
  • pirinač - 150 g
  • majčina dušica - 10 g
  • luk - 1 komad
  • pivo - 150 ml ili vino
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pržite skuvane i sitno isečene iznutrice, sa iseckanim lukom i opranim pirinčem, dok pirinač ne postane providan. Dobijenom smesom napunite zeca i nakon toga ga ušijte.

U duboki pleh sipajte pivo/vino i vodu, pažljivo stavite zeca, sipajte krompir, isečen na kockice i posoljen.

Pleh pokrijte folijom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 1 sat, nakon toga smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još oko 2 sata, nakon toga isključite rernu, skinite foliju i ostavite pleh unutra.

Kad se ohladi, izvadite pleh i pospite iseckanim peršunom.

Servirajte dok je toplo, preporučuje se belo, hladno i suvo vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: