Način pripreme
Isecite patlidžane na debele krugove. Ako je gorka vrsta, posolite ih i ostavite 30 miknuta, nakon toga ih operite i osušite.
Pržite patlidžan dok ne dobije zlatnu boju i izvadite na ubrus.
U istoj masti pržite sitno iseckan luk dok ne omekša. Dodajte mleveno meso, prstohvat bibera i prstohvat soli. Mešajte i pržite mleveno meso dok se ne izdrobi.
Rešetkastom kašikom izvadite smesu u posudu.
Oljuštite paradajz i sitno ga iseckajte. U drugoj posudi ugrejte malo masti. Stavite iseckan beli luk nakon sekunde dodajte isečeni paradajz. Začinite suvim bosiljkom i prstohvatom soli. Ostavite da se krčka dok voda ne ispari.
Prebacite paradajz sos u pleh. Poređajte krugove patlidžana. Preko svakog patlidžana stavite od mlevenog mesa. Odozgo ponovo stavite patlidžan.
Stavite po jedno parče mocarele i ponovo krug patlidžana. Svaku dobijenu kulicu pokrijte drugim parčetom mocarele.
Jelo pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok se mocarela ne zapeče.
Servirajte sa svežim bosiljkom.