Način pripreme
Papirom obložite kalup za tortu prečnika 20 cm. Ako vam je kalup širi, povečajte sastojke 1.5 ili 2 puta. Iz mog se dobija 8 idealnih komada.
Za pripremu kora ispasirajte urme sa orasima u blenderu, tako da dobijete lepljivu smesu. Posle sipajte na dno i poravnajte kako vam je lakše. Po želji iznad kore možete iseči tanke komadiće banane.
Čokoladni mus pripremite tako što u blenderu pomešate avokado sa bananom i svim ostalim sastojcima, tahinijem, maslacima, vanilom i korom od pomorandže.
Treba da dobijete glatku i homogenu smesu. Sipajte na koru od oraha i ostavite u frižideru minimum dva sata da se stegne. Možete jesti odmah, ali ideja je da se ukusi pomešaju i da se malo stegne.
Servirajte tako što odozgo pospete kakao i dodatno kore od pomorandže, ali može kako god želite.
Odlična torta i uopšte se ne razlikuje od pravih čokoladnih torti. Neka vam je slatko!