Način pripreme
Prvo pripremamo fil za tortu.
U duboku plastičnu posudu stavljamo belu tečnu čokoladu i slatku pavlaku. Mutimo mikserom na velikoj bbrzini. Postepeno, malo po malo dodajemo maskarpone, ne prestajemo da mutimo mikserom, sada manjom brzinom.
Ugrevamo sveže mleko (da bude mlako, ne vrelo! ), stavljamo ga u posudu i u njega sipamo Bejlis.
U ovu mlečnu smesu topimo keks na kratko, jedan po jedan i ređamo u pravougaoni pleh, čije smo dno namazali tankim slojem krema.
Ređamo red keksa i 3 sloja krema. Završavamo obavezno kremom. Poravnamo odozgo. Pokrivamo streč folijom i ostavljamo u frižider.
Nakon 5-6 sati torta je gotova za konzumiranje. Serviramo u dubokom tanjiru za desert, oblikujemo lopte kašikom za sladoled. Za jednu porciju je doboljno 3 lopte srednje veličine.
Pospite krupnije samlevenim orasima i servirajte.
Da biste napravili ovu tortu nije potreban majstorluk, nego je pravi užitak za čula! Istina je da su sastojci za njeno pravljenje skupi, ali imajte u vidu da definitivno vredi!
Ako želite možete smanjiti sastojke na pola i da napravite manju tortu. Ljubitelji bele čokolade će bez sumnje ostati pod utiskom.