Skriveni rolat Stefani

Skriveni rolat Stefani
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ništa na ovom svetu ne ostaje sakriveno-pokriveno, to važi i za rolat Stefani"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 list
  • mleveno meso - 600 h
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 glavica (manja)
  • biber
  • so
  • peršun
  • čubar
  • prezle - 2 supene kašike
  • jaja - 4 komada (kuvana)
  • šargarepa - 1 komad (kuvana)
  • kiseli krastavčići - 1 komad
  • kačkavalj - oko 50 g
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Peršun i luk sitno isecite. Stavite ih u posudu i dodajte mleveno meso, jaje, prezle i začine. Promešajte lepo mleveno meso.

Obložite pleh papirom za pečenje i stavite lisnato testo. U sredinu lista stavite polovinu mlevenog mesa po dužini. Poređajte kuvana jaja i šargarepu isečenu na žilijen, krastavce i kačkavalj.

Pokrijte preostalim mlevenim mesom i oblikujte rolat. Višak testa isecite na široke trake.

Prebacite tako što smenjujete levu i desnu, da lepo uvijete rolat. Umutite žumance i uz pomoć četke namažite rolat.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta na najnižoj rešetki. Izvadite gotov rolat sa plehom, ostavite da odstoji oko 5 minuta i onda stavite na poslužavnik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: