Spanać sa pirinčem i svinjskim mesom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
208
11
374
Spanać sa pirinčem i svinjskim mesom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 3
14/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
"Ukusno balkansko zapečeno jelo za radne i neradne dane"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 - 600 g
  • luk - 2 glavice, crni, može i 1 veza mladog luka
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • spanać - 500 g
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po želji
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na komadiće, pa ga stavite da se prodinsta sa malo ulja i vode. U isto vreme, u drugoj posudi propržite luk sa malo zagrejanog ulja, tako što dodate 2 kašike vode i so. Čim omekša, dodajte pirinač, koji ste prethodno potopili u vodu, a ona i ocedili, a zatim so, biber i alevu papriku i promešajte.

Kada se sve proprži, isipajte iseckan spanać, meso i oko 600 ml bujona. Ostavite pirinač da nabubri i dodajte sitne kockice paradajza. Neka jelo ostane na vatri, dok paradajz ne provri.

Još jendom dodajte začine i sklonite sa vatre. Po želji, možete prebaciti spanać sa pirinčem i svinjskim mesom u tepsiju, pa da jelo pečete još 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: