Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Spanać sa pirinčem i bukovačom

Spanać sa pirinčem i bukovačom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Spanać sa pirinčem i bukovačom
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Pečurka bukovača je jedinstvena... čak i kad je samo zapržena, ima toliko bogat ukus. A u ovom receptu je iskoršćena za prolećno raspoloženje"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • spanać - 500 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • pirinač - 1 šolja ili manje
  • bukovače - 200 g
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • maslac - 1 kašika
  • mladi beli luk - 2 čena
  • nana - 2 struk
  • peršun - 1/2 vezice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isečemo pečurke u dinstamo ih s maslacem. Očišćen spanać i luk isečemo na sitno.

Zagrevamo maslinovo ulje i u njemu zapržimo prvo luk i belu luk, dodajemo spanać i nakon što omekša sipamo i pirinač da se zaprži.

Začinjavamo solju i biberom i dodajemo usitnjeni peršun i nanu. Dodajemo pečurke i promešamo.

Spamo sve u posudu za pečenje, dodajemo 3 šolje vruće vode i pečemo pokriveno folijom u prethodno zagrejanoj rerni na 230 stepeni dok pirinač ne bude gotov.

Prijatno uz spanać sa pirinčem i bukovačom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: