Čorba sa kiselim kupusom i krompirom

15/02/2018
"Vi nam dajte malo kiselog kupusa i krompira, da vidite samo šta ćemo vam napraviti "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 316
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 300 g
  • krompir - 2 - 3 komada srednje veličine
  • šargarepa - 1 komad
  • praziluk - 1 struk /beli deo/
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • so
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isecite kiseli kupus, odvojite tvrde delove.

Očistite šargarepu i praziluk i sitno ih isecite.

Stavite oko 2 litre vode u odgovarajuću šerpu za kuvanje. Stavite kupus, praziluk i šargarepu i kuvajte dok ne bude gotovo.

10 minuta pred kraj kuvanja dodajte krompir, oljušten i isečen na kockice. Kad povrće bude gotovo, posolite ako je porebno. Dodajte biber.

U posebnoj posudi ugrejte ulje i dodajte alevu papriku. Kad aleva paprika promeni boju /postane tamnija/ skinite sa vatre i sipajte u čorbu.

Vratite šerpu ponovo na vatru i kuvaje još nekoliko minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar