Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća čorba sa kiselim kupusom

Pileća čorba sa kiselim kupusom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pileća čorba sa kiselim kupusom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"U sezoni kiselog kupusa probajte naš predllog za pileću čorbu sa kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • kiseli kupus - 400 g
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 2 komada
  • praziluk - 1/2 parčeta
  • paradajz - 250 ml, iz konzerve
  • lovorov list - 2 lista
  • peršun - po ukusu
  • celer po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslac - malo kravljeg (za prženje)
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće batake dok ne budu gotovi, procedite i odvojite od kostiju. Isecite kiseli kupus sitno, a krompir na kockice, stavite ih u vreo bujon zajedno sa ivicama mesa.

Pržite u rastopljenom maslacu sitno iseckan luk, praziluk i rendanu šargarepu.

Dodajte isečeni paradajz i pržite dok ne ispari sok.

Gotovu zapršku sipajte u bujon i dodajte lovorov list i celer. Kuvajte dok ne bude gotov krompir na tihoj vatri.

Isključite ringlu i pospite biberom i isečenim peršunom. Servirajte sa kašikom kisele pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: