Način pripreme
U šerpi srednje veličine ugrevamo nerafinisano suncokretovo ulje.
U njega dodajemo sitno iseckan luk i promešamo.
Operemo pirinač 2-3 puta i dodajemo u luk.
Začinimo himalajskom solju, biberom i alevom paprikom.
Prelivamo sa oko 1.5-1, 7 l vrele vode. Sipamo isečeni kiseli kupus i listove zelja, očišćene i isečene.
Ostavljamo da se krčka da odškrinutim poklopcem oko 20-25 minuta, s vremena na vreme mešamo dok se pirinač potpuno ne skuva, a kupus ostane malo hrskav.
Pirinač pušta skrob prilikom dužeg kuvanja i stvara se gusta pirinčana čorbica sama od sebe, ne treba da se zgusne dodatno.
Na kraju po ukusu začinimo sa još malo himalajske soli, ako je potrebno - zavisi od zasićenog ukusa kiselog kupusa.
Raskošna vegan prolećna pirinčana čorbica sa kiselim kupusom i zeljem - pikantno kisela i zasiti!
Veoma ukusno!