Način pripreme
Očistite, oljuštite i isecite krompir na pola.
Stavite ga da se kuva, da bude polugotov, ja sam koristila ekspres lonac i kuvala sam 7 minuta.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju i propržite sitno iseckan luk i šargarepu, dodajte mleveno meso i izdrobite ga. Promešajte i kuvajte 10 minuta.
Sitno isecite kupus i stavite ga u mleveno meso, promešajte i pržite nekoliko minuta. Dodajte alevu papriku, kumin i biber, sipajte 50 ml vode i poklopite. Kuvajte dok kupus ne omekša.
Kuvani krompir sitno iseckajte, stavite ga u pleh, namazan sa malo ulja. Preko krompira sipajte smesu od kupusa, poravnajte, sipajte rasol i stavite pleh u rernu na 180 stepeni 30 minuta, dok tečnost ne ispari.
Napravite preliv tako što umutite jaja, dodate mleko, brašno, so i biber i promešate.
Izvadite pleh i prelijte ga prelivom. Stavite u rernu 15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.