Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa krompirom i kiselim kupusom

Musaka sa krompirom i kiselim kupusom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Musaka sa krompirom i kiselim kupusom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Takvu musaku smo vam pripremili, da će vam se pleh činiti malim"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • kiseli kupus - 500 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • mleveno meso - 450 g
  • so
  • biber
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika
  • kumin
  • rasol - 200 ml
  • za preliv
  • sveže mleko - 400 ml
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, oljuštite i isecite krompir na pola.

Stavite ga da se kuva, da bude polugotov, ja sam koristila ekspres lonac i kuvala sam 7 minuta.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju i propržite sitno iseckan luk i šargarepu, dodajte mleveno meso i izdrobite ga. Promešajte i kuvajte 10 minuta.

Sitno isecite kupus i stavite ga u mleveno meso, promešajte i pržite nekoliko minuta. Dodajte alevu papriku, kumin i biber, sipajte 50 ml vode i poklopite. Kuvajte dok kupus ne omekša.

Kuvani krompir sitno iseckajte, stavite ga u pleh, namazan sa malo ulja. Preko krompira sipajte smesu od kupusa, poravnajte, sipajte rasol i stavite pleh u rernu na 180 stepeni 30 minuta, dok tečnost ne ispari.

Napravite preliv tako što umutite jaja, dodate mleko, brašno, so i biber i promešate.

Izvadite pleh i prelijte ga prelivom. Stavite u rernu 15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni: