Čokoladne bombone Garaš

17/02/2018
"Ako volite tortu, nema šanse da se ne zaljubite u ove čokoladne bombone koje se tope u ustima "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije40
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano528
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za bombone
  • keks - 1 1/2 paketa sa maslacem
  • orasi - 100 g
  • tečna čokolada - 5 supenih kašika
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslac - 30 g
  • za preliv
  • crna čokolada - 100 g
  • mlečna čokolada - 50 g
  • sveže mleko - 50 g
  • ulje - 10 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U suvom tiganju zapečemo orahe 2-3 minuta uz neprestano mešanje.

Sameljemo keks i orahe u blenderu ili iz iseckamo na sitne komade.

Na vatri ugrevamo mleko i maslac, koje treba skoro da provri. Skinemo sa vatre i dodajemo u njih tečnu čokoladu i mešamo dok se ne rastopi i dok se ne dobije homogena smesa.

U posudi pomešamo sve sastojke.

Od dobijene smese oblikujemo loptice veličine oraha. Poređamo ih na poslužavnik i stavljamo u frižider na dva sata.

Kad se bombone stvrdnu, pripremamo preliv.

U toplo mleko izlomimo obe čokolade, promešamo da se rastope. Dodajemo malo ulja i u ovu smesu uvaljamo bombone.

Po želji možemo ukrasiti orašastim plodovima; listićima bele čokolade, kokosom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar