Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa piletinom, šunkom i kačkavaljem

Lazanja sa piletinom, šunkom i kačkavaljem

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
4617444
Lazanja sa piletinom, šunkom i kačkavaljem
Fotografije: Nina Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Lazanja koja će se dopasti svim gladnicima"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanje - 700 g
  • pileće meso - 700 h, od buta
  • šunka - 500 g
  • kačkavalj - 500 g
  • paradajz - 1 kg, mleveni
  • sveže mleko - 500 g
  • maslac - 100 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • luk - 1 - 2 glavice
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • so
  • ulje
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sos tipa bolonjeze sa piletinom umesto mlevenog mesa:

Sitno isecite luk ili ga izrendajte. Dinstajte ga u 2-3 kašike maslinovog ulja. Jendu šargarepu izrendajte i dodajte u luk. Dinstajte još 5 minuta i ostavite sa strane. Sitno isecite pileće meso i dinstajte ga sa malo vode i ulja. U njega dodajte luk sa šargarepom i pržite 10-15 minuta. Dodajte mleveni paradajz i začine po ukusu.

Sos bešamel:

U odgovarajućoj dubokoj posudi rastopite maslac i skinite sa vatre. Lagano i postepeno dodajte brašno i dobro promešajte. Vratite na vatru i kad se ugreje dodajte mleko, nemojte prestajati da mešate. Kuvajte dok se smesa ne zgusne i na kraju stavite so i biber po ukusu.

Uzmite veliki i dubok pleh i poređajte jedan red kora. Pokrijte tankim slojem bešamel sosa i slojem sosa bolonjeze. Nakon toga sloj sitno iseckane šunke i rendani kačkavalj. Tako poređamo i druge redove. Na kraju završvamao redom kora, koje pokrivamo bešamel sosom i rendanim kačkavaljem.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 35-45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: