Način pripreme
Sos tipa bolonjeze sa piletinom umesto mlevenog mesa:
Sitno isecite luk ili ga izrendajte. Dinstajte ga u 2-3 kašike maslinovog ulja. Jendu šargarepu izrendajte i dodajte u luk. Dinstajte još 5 minuta i ostavite sa strane. Sitno isecite pileće meso i dinstajte ga sa malo vode i ulja. U njega dodajte luk sa šargarepom i pržite 10-15 minuta. Dodajte mleveni paradajz i začine po ukusu.
Sos bešamel:
U odgovarajućoj dubokoj posudi rastopite maslac i skinite sa vatre. Lagano i postepeno dodajte brašno i dobro promešajte. Vratite na vatru i kad se ugreje dodajte mleko, nemojte prestajati da mešate. Kuvajte dok se smesa ne zgusne i na kraju stavite so i biber po ukusu.
Uzmite veliki i dubok pleh i poređajte jedan red kora. Pokrijte tankim slojem bešamel sosa i slojem sosa bolonjeze. Nakon toga sloj sitno iseckane šunke i rendani kačkavalj. Tako poređamo i druge redove. Na kraju završvamao redom kora, koje pokrivamo bešamel sosom i rendanim kačkavaljem.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 35-45 minuta.