Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Majmunski hleb sa belim lukom

Majmunski hleb sa belim lukom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Majmunski hleb sa belim lukom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 11
15/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Izraz - praviš majmuna od mene ima sasvim pozitivno značenje u kuhini kada se iz rerne širi miris toplog majmunskog hleba sa belim lukom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 1/2 šolje + 2 - 3 supene kašike
  • kvasac - 7 g, suv
  • voda - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • so - 2 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • ulje - 3 supene kašike
  • nadev
  • topljeni sir
  • kačkavalj
  • kobasica
  • još
  • ulje - 30 ml
  • maslac - 30 g
  • beli luk - 1 kašičica ( u prahu)
  • origano
  • bosiljak
  • ljuta aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

šolja - 220 ml.

Rastopite maslac i dodajte u njega (dok je još topao) ulje (30 ml), beli luk u prahu i sve ostale začine. Promešajte i ostavite začine da puste mirise.

Rastvorite kvasac i šećer u mlakoj vodi. Pokrijte posudu i ostavite 10 minuta.

Prosejte brašno, dodajte u njega so, promešajte i napravite udubljenje.

Dodajte aktiviran kvasac, jaje, 3 supene kašike ulja i zamesite meko testo, u početku mešajte drvenom kašikom. Nakon toga pospite radnu površinu i mesite kratko dok ne dobijete glatko i elastično testo.

Namažite sa malo ulja i stavite u rernu, uključite na 50 stepeni. Nakon 20 minuta testo će se udvostručiti.

Za to vreme isecite na kockice topljeni sir, kačkavalj, kobasicu. Možete dodati i drugu vrstu nadeva, na primer beli sir, mocarelu ili šta god imate u frižideru.

Premesite kratko testo, nemojte dodavati brašno.

Od testa kidajjte ivice veličine oraha. U centar stavite nadev i napravite lopticu. Svaku lopticu potopite u aromatični maslac. Poređajte ih u duboki kalup za kuglof.

Vratite ponovo u ugrejanu rernu na 20 minuta da ponovo nadođu.

Nakon toga povećajte rernu na 180 stepeni i pecite majmunski hleb 30 minuta dok ne dobije lepu boju.

Dobija se veoma aromatičan i ukusan majmunski hleb sa belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: