Konzervisani čeri paradajz

17/02/2018
"Jednostavno i brzo ćete konzervisati čeri paradajz za zimu, sačuvajte njih neponovljivi ukus i miris "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 073
  • Pregledi tokom meseca2934
  • Pregledi tokom sedmice365
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za dve male tegle od po 400 g vam treba oko 1 kg čeri paradajza.

Na dno svake tegle stavite po 1 kašičicu soli, po jedan isečen čen belog luka i nekoliko zrna bibera.

Čeri paradajz operite i stavite u male tegle sa poklopcem, lagano ih pritisnite da što više stane u teglu. Možete dodati i malo peršuna, origana ili bosiljka po vašem ukusu.

Da bih sačuvala ukus i miris čeri paradajza, konzervisala sam bez začina. Kada budem pravila sledeći put staviću i malo svežih začina.

Prelijte sa malo vode - oko 150 ml po tegli i zatvorite poklopcem. Stavite u posudu sa vodom, na dno stavite pamučnu krpu.

Voda treba da bude bar 2 prsta iznad tegli. Sterilizujte 10 minuta nakon što voda provri.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar