Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice sa iznenađenjem od prepeličijih jaja

Ćuftice sa iznenađenjem od prepeličijih jaja

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Ćuftice sa iznenađenjem od prepeličijih jaja
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Ej, ovakva iznenađenja volimo - ukusna"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g, mešano
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 glavica (mala, srednja)
  • peršun - 4 supene kašike
  • prepeličija jaja - 1 komada
  • kumin - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica ili po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • prezle 3 supene kašike
  • brašno - da se uvaljaju
  • ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite mleveno meso u posudu i u njega stavite sve začine, so, prezle. Sitno iseckajte i dodajte luk, peršun i razbijte jaje. Lepo promešajte i stavite u frižider na 4-5 sati.

2. Kuvajte prepeličijajaja 3-4 minuta u vodi sa malo soli. Ostavite da se ohladi i oljuštite.

3. Izvadite mleveno meso iz frižidera 20-30 minuta pre nego što ćete da oblikujete čuftice. Čim dobije sobnu temperaturu, uzmite šaku od smese i spljeskajte dlanom. U centar stavite jaje, prethodno uvaljano u brašno i napravite loptu. Tako radite dok ne potrošite sastojke.

4. Uljučite rernu da se ugreje na 190 stepeni, a ćuftice uvaljajte u brašno (nemoljte previše, nego je dovoljno da budu malo prekrivene, napuderisane). Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje, i odozgo pospite sa malo ulja.

5. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju, oko 20-25 minuta.

Servirajte kao predjelo, nabodene na čačkalicu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: