Način pripreme
1. Stavite mleveno meso u posudu i u njega stavite sve začine, so, prezle. Sitno iseckajte i dodajte luk, peršun i razbijte jaje. Lepo promešajte i stavite u frižider na 4-5 sati.
2. Kuvajte prepeličijajaja 3-4 minuta u vodi sa malo soli. Ostavite da se ohladi i oljuštite.
3. Izvadite mleveno meso iz frižidera 20-30 minuta pre nego što ćete da oblikujete čuftice. Čim dobije sobnu temperaturu, uzmite šaku od smese i spljeskajte dlanom. U centar stavite jaje, prethodno uvaljano u brašno i napravite loptu. Tako radite dok ne potrošite sastojke.
4. Uljučite rernu da se ugreje na 190 stepeni, a ćuftice uvaljajte u brašno (nemoljte previše, nego je dovoljno da budu malo prekrivene, napuderisane). Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje, i odozgo pospite sa malo ulja.
5. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju, oko 20-25 minuta.
Servirajte kao predjelo, nabodene na čačkalicu.
Prijatno!