Način pripreme
Operite pačije karabatake. Stavite ih u šerpu, sipajte vodu. Stavite na vatri i kad voda provri prospite je, dobro operite karabatake, možda ima peruški koje treba da očistite. Sipajte u oprane karabatake čistu, toplu vodu, i kuvajte dok ne budu gotovi (neka ima više vode da bi meso moglo da se skuva, da bi bilo dovoljno bujona za supu).
Kuvane karabatake izvadite iz bujona (bujon sačuvajte). Očistite meso od kostiju i isecite na male komade. Ko voli može skinuti kožu.
Luk i praziluk očistite, operite i sitno iseckajte. Šargarepu oljuštite i izrendajte. Paprike očistite od drške i semenki i takođe ih isecite na male komade.
U šerpu sipajte jednu kutlaču bujona. Stavite i mast, koja se stvorila u toku kuvanja mesa, koju ste pažljivo pokupili sa površine bujona. Sipajte povrće.
Pospite biberom i dinstajte luk, praziluk, šargarepu i papriku dok ne omekšaju. Kad tečnost ispari i ostane na masti, dodajte pačije meso, alevu papriku (1 kašičicu) i čubar po ukusu. Siapjte nekoliko čaša pačijeg bujona i kad supa provri sipajte pirinač (1-2 supene kašike, zavisi koliko želite da bude gusta).
Ostavite da se kuva dok pirinač ne bude gotov, sipajte rasol (1 ili 2 šolje za kafu). Kad sipajte jednu šolju probajte, i odredite da li da sipate još rasola, po ukusu je.
Supu kuvajte još nekoliko minuta i zapržite žumancem pomešanim sa malo supe, i pažljivo sipajte smesu u supu.