Način pripreme
U blender stavite osvene pahuljice, laneno seme, kokos, vanilu i vodu. Mutimo, dok ne dobijemo mekanu smesu.
Dodajemo brašno od spelte i kratko mutimo. Ako nam se učini da je smesa gusta, stavljamo malo vode, i ako je retka - malo brašna od spelte. Smesa treba da bude kao za palačinke, ali malo gušća.
U smesu stavljamo nekoliko kapljica susamovog ulja. To je trik kako se palačinke ne bi lepile prilikom prženja.
U tiganj, sa dnom koje se ne lepi stavljamo malo ulja od susama i kad se ugreje, kašikom oblikujemo palačinke u veličinu koju želimo.
Kad ivice porumeen, okrećemo da se prži i sa druge strane.
Ja lično ih ukrašavam sa kruškom, kikiriki puterom i medom, ali vi možete ukrasiti onim što volite - bananom, jabukom, pekmezom ili nečim drugim.
U smesu namerno ne stavljam šećer, zato što ponekad odlučim da ih jedem u slanoj varijanti.