Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Ukusna prelivena bundevara

Ukusna prelivena bundevara

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Ukusna prelivena bundevara
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Mi vam kažemo da znate - čovek najviše žali za bundevarama koje nije probao i pojeo"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g, fine
  • maslac - 125 g, rastopljen
  • ZA NADEV
  • bundeva - 1 komad, violina
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni
  • šećer - 5 supenih kašika
  • vanila - 1 komad
  • ulje - 1/3 šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • ZA SIRUP
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 komad
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte bundevu, dinstajte je u ulju. Kad se ohladi stavite orahe, šećer, vanilu i cimet.

Uzmite koru, namažite je rastopljenim maslacem uz pomoć četke, odozgo stavite drugu koru, ponovo namažite maslacem. Na užoj strani stavite 5 kašika nadeva, uvijte u rolat poređajte u namazan pleh.

Tako uradite sa svim korama. Isecite na komade, namažite rastopljenim maslacem i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Ostavite bundevaru da se ohladi.

Pripremite sirup tako što pomešate vodu sa šećerom. Kuvajte 5 minuta, dodajte sok od limuna i vanilu. Prelijte bundevaru toplim sirupom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: