Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Ukusna domaća bundevara iz starih svezaka

Ukusna domaća bundevara iz starih svezaka

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
5212107
Ukusna domaća bundevara iz starih svezaka
Fotografije: veronnika_pavlova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Isprobajte ovaj klasičan recept za bundevaru i nećete zažaliti! Počastite vaše goste i neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, sveža, izrendana
  • suvo grožđe - 200 g
  • kora pomorandže - 100 g, izrendana
  • šećer - 200 g, kristal
  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • ulje - 1 šolja
  • kravlji maslac - 1/2 kesice
  • šećer - 1 kesica, vanilin
  • cimet - 1 kašičica
  • Za posipanje
  • orašasti plodovi - izrendani, po izboru (orasi, lešnici i drugo)
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi pomešamo prethodno izrendanu bundevu, suvo grožđe, koru pomorandže, cimet, kristal i vanilin šećer. Dobro izmešamo.

Prebacujemo smesu u veliki tiganj i dinstamo na umerenoj vatri otprilike 10 minuta dok ne ispari tečnost i dok bundeva ne omekša.

Skidamo sa ringle i ostavljamo da se ohladi. Dno velike tepsije podmazujemo maslacem i ređamo nekoliko kora tako što između svake stavljamo po malo ulja.

Raspoređujemo smesu između kora i nastavljamo da ređamo kore stavljajući ulje između svake. Na kraju odozgo posipamo izrendanim orašastim plodovima po izboru.

Lično ja sam odlučila da pospem prazničnu bundevaru orasima.

Bundevaru naseckamo na romboide ili kvadrate i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 30-40 minuta dok se ne dobije zlatkasta korica.

Veoma ukusna i brza bundevara iz starih svezaka. Probajte ovaj klasičan recept za bundevaru i nećete zažaliti!

Počastite vaše goste i neka vam je slatko sa ovom ukusnom bundevarom iz starih svezaka!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: