Brzi i ukusni Naćosi

13/03/2018
"Ako pripremate ovako ukusno jelo, vaš dom će uvek biti pun prijatelja, znate zar ne? "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano680
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tortilja čips - 200 g, kukuruzni (prirodan ili sa ukusom po izboru)
  • mleveno meso - 300 g, teleće ili mešano
  • ementaler - 200 - 250 g ili kačkavalj
  • paradajz pire - 200 ml
  • luk - 1 glavica, srednja
  • žuta paprika - 1 komad, velika
  • zelena paprika - 1 komad, velika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1 supena kašika, u prahu
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ljuta paprika - 1 kašičica, ili po ukusu
  • peršun - 2 supene kašike, sitno iseckan
  • ulje - 60 ml
  • belo vino - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sitno iseckajte luk, a paprike - na trakice. Pržize u ulju dok ne omekšaju, na umerenoj vatri.

2. Dodajte mleveno meso i vino, i mešajte dok se ne izmrvi i promeni boju, nakon toga stavite paradajz sos i začinite solju, biberom i alevom paprikom, belim lukom u prahu i kuminom.

Ostavite sos da se krčka na umerenoj vatri dok se ne zgusne.

3. U pleh sipajte trouglove kukuruznog čipsa. Ako koristite onaj koji je prethodno začinjen i slan, pazite da ne presolite sos. Ako je čips prirodan, možete napraviti da bude malo slaniji.

4. Rasporedite sos preko čipsa i obilno pospite rendanim ementalerom, gaudom, čedar sirom ili običnim kačkavaljem.

5. Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 7-8 minuta dok se kačkavalj ne rastopi ili dok ne dobije lepu boju - kako više volite.

7. Servirajte tople sa mariniranim halapenjos paprikama i gvakamole sosom.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar