Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Naćos»Brzi i ukusni Naćosi

Brzi i ukusni Naćosi

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Brzi i ukusni Naćosi
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
13/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ako pripremate ovako ukusno jelo, vaš dom će uvek biti pun prijatelja, znate zar ne?"

Potrebni sastojci

  • tortilja čips - 200 g, kukuruzni (prirodan ili sa ukusom po izboru)
  • mleveno meso - 300 g, teleće ili mešano
  • ementaler - 200 - 250 g ili kačkavalj
  • paradajz pire - 200 ml
  • luk - 1 glavica, srednja
  • žuta paprika - 1 komad, velika
  • zelena paprika - 1 komad, velika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1 supena kašika, u prahu
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ljuta paprika - 1 kašičica, ili po ukusu
  • peršun - 2 supene kašike, sitno iseckan
  • ulje - 60 ml
  • belo vino - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sitno iseckajte luk, a paprike - na trakice. Pržize u ulju dok ne omekšaju, na umerenoj vatri.

2. Dodajte mleveno meso i vino, i mešajte dok se ne izmrvi i promeni boju, nakon toga stavite paradajz sos i začinite solju, biberom i alevom paprikom, belim lukom u prahu i kuminom.

Ostavite sos da se krčka na umerenoj vatri dok se ne zgusne.

3. U pleh sipajte trouglove kukuruznog čipsa. Ako koristite onaj koji je prethodno začinjen i slan, pazite da ne presolite sos. Ako je čips prirodan, možete napraviti da bude malo slaniji.

4. Rasporedite sos preko čipsa i obilno pospite rendanim ementalerom, gaudom, čedar sirom ili običnim kačkavaljem.

5. Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 7-8 minuta dok se kačkavalj ne rastopi ili dok ne dobije lepu boju - kako više volite.

7. Servirajte tople sa mariniranim halapenjos paprikama i gvakamole sosom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: